V každom rožku trošku chémie - Škárka, Bohumil: 1933- (Delfín, 1979)
Kniha opisuje zaujímavou formou, ako sa chémia objavuje v našom každodennom živote. O džinoch sa toho narozprávalo a popísalo už veľa. V poslednom čase urobili z džinov aj filmových hercov a televízne hviezdy. Stále rovnaký námet! Ali či Abdel alebo Hasan nájde na brehu perzského zálivu starú, dobre uzavretú fľašu...