Byly časy, byly: Lidové pověsti z Moravy - Sirovátka, Oldřich: 1925-1992 (Státní nakladatelství dětské knihy, 1960)
Zbierka najzaujímavejších povestí o miestnych i prírodných zvláštnostiach kraja, o vojnových udalostiach, statočnosti i utrpenie prostých ľudí, o dobách roboty a poddanstva, o zbojníkoch a ich boji proti pánom a utláčateľom.