Byly časy, byly: Lidové pověsti z Moravy - Sirovátka, Oldřich: 1925-1992; Kudělka, Zdeněk: 1926-2000; Kudělka, Zdeněk: 1926-2000; Bodláková, Jitka (Praha Státní nakladatelství dětské knihy, 1960)
Zbierka najzaujímavejších povestí o miestnych i prírodných zvláštnostiach kraja, o vojnových udalostiach, statočnosti i utrpenie prostých ľudí, o dobách roboty a poddanstva, o zbojníkoch a ich boji proti pánom a utláčateľom.
P pověstech.
Keywords: Sirovátka, Oldřich (český etnograf, spisovateľ, pedagóg. * 08.09.1925 Teresvo, Podkarpatská Ukrajina - 31.07.1992 Sádek, u Poličky, Česko); povesti moravské; moravské povesti; ľudové povesti; mytológie; národopis; próza; česká literatúra - texty; Morava (Česko); Morava (Česko); pre čitateľov od 9 rokov; Kudělka, Zdeněk (moravský historik umenia a jedna z najvýraznejších osobností umenovednej katedry Filozofickej fakulty Masarykovej univerzity. * 04.12.1926 Brno, Česko - 18.11.2000 Brno, Česko)