Kedy má púpava sviatok - Černík, Michal: 1943-; Marčok, Viliam: 1935-2013; Štefunková-Szabová, Alžbeta: 1941- (Bratislava Mladé letá, 1986)
Michal Černík je český spisovateľ. Z jeho básní vyžaruje hrejivý a čarovný pocit radosti a istoty, šťastia a domova. Verše sú nežné a hravé, úsmevné a melodické. Nuž, čítajte si ich pre potešenie.
Mimo edície. Edičná poznámka. Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: básne autorské; básne pre najmenších; poézia; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Černík, Michal (český spisovateľ, básnik. * 28.02.1943 Čelákovice, Česko -); Marčok, Viliam (bol slovenský literárny vedec, literárny kritik, básnik, vysokoškolský pedagóg, editor. * 28.05.1935 Dubová, dnes časť Nemeckej, Slovensko - 07.05.2013 Bratislava, Slovensko); Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -)