Labutie pierko - Florian, Miroslav: 1931-1996; Heveši, Marián: 1947-; Jágr, Miloslav: 1927-1997; Lutterer, Vladimír; Turan, Ján: 1932- (Bratislava Mladé letá, 1982)
Na svete sa deje toľko, že je škoda dlho spať. Dokonca i obyčajné stratené labutie pierko dokáže všeličo rozprávať, keď sa vy dokážete dívať okolo seba a rozumieť veciam.
Ilustr. na tit. liste. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; básne pre najmenších; poézia; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Florian, Miroslav (bol český básnik a prekladateľ. Zaslúžilý umelec 1975 , národný umelec 1982 , nositeľ štátnej ceny Klementa Gottwalda 1973 , Národná cena ČSR 1985 . Bol dlhoročný člen výboru Zväzu československých spisovateľov. * 10.05.1931 Kutná Hora, Česko - 10.05.1996 Praha, Česko); Jágr, Miloslav (bol český priemyselný výtvarník, maliar a ilustrátor, profesor VŠUP. * 08.06.1927 Semily, Česko - 23.08.1997 Praha, Česko); Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -)