Ja velkáč - Dobrovoda, Ľubomír: 1962- (Ďatel, 2008)
Pokračovanie knihy Ja malkáč. Kto si prečítal 1. knihu, pravdepodobne siahne po Velkáčovi. Obe sú humornými spomienkami autora na vlastné detstvo. Prejavuje sa v nich svojráznosť Ľuba Dobrovodu a jeho dar reči. Autor o svojej novej knihe hovorí: Doba na hů, ľudia na hů, móda na hů, tak prečo mi to, kurnik, chýba? Čo som sa zbláznil už úplne?