Agáty: Druhá Kniha o Palánku - Ballek, Ladislav: 1941-2014 (Smena, 1983)
Agáty sú ďalšou knižkou o Palánku, voľným pokračovaním Pomocníka aj Južnej Pošty. To isté mesto, všetky zväčša už známe postavy, len vymenili úlohy - hlavní aktéri z predchádzajúcich kníh sú tu vedľajší, vedľajší zasa hlavní. Deje sa tu odvíjajú zhruba od konca minulého storočia až do rokov šesťdesiatych. V súvislosti s touto výmenou hrdinov hovorievam o určitej epickej spravodlivosti - tá nepozná bezvýznamného človeka a zanedbateľný ľudský osud.