Jeleňvízor - Janovic, Tomáš: 1937- (Mladé letá, 1982)
Kniha obsahuje výber básničiek autora, nazvanej podľa jednej z nich: Jeleňvízor, ktorá vznikla, aby dostal deti, a to nielen svoje vlastné dcéry do prírody. Dcéry boli totiž veľmi lenivé a tak chytil jeleňa, ksrížil ho s televízorom a tak vzniklo nové krásne zviera jeleňvízor. Autor dostal za knihu Jeleňvízor v roku 1982 Cenu Zväzu slovenských spisovateľov.