Jeleňvízor - Janovic, Tomáš: 1937-; Zimka, Ondrej: 1937-; Veselý, Milan: 1939-2015; Turan, Ján: 1932- (Bratislava Mladé letá, 1982)
Kniha obsahuje výber básničiek autora, nazvanej podľa jednej z nich: Jeleňvízor, ktorá vznikla, aby dostal deti, a to nielen svoje vlastné dcéry do prírody. Dcéry boli totiž veľmi lenivé a tak chytil jeleňa, ksrížil ho s televízorom a tak vzniklo nové krásne zviera jeleňvízor. Autor dostal za knihu Jeleňvízor v roku 1982 Cenu Zväzu slovenských spisovateľov.
Rozlož. ilustr. tit. list. Ilustr. na predsádke. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: básne autorské; básne pre deti; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Janovic, Tomáš (slovenský spisovateľ, novinár, textár, básnik, autor rozhlasových, televíznych, divadelných hier a autor literatúry pre deti a mládež. * 22.05.1937 Bratislava -); Zimka, Ondrej (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor. * 29.11.1937 Turzovka, na Kysuciach, Slovensko -); Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -); Veselý, Milan (bol slovenský výtvarník, grafický dizajnér, scénofraf, popredný predstaviteľ grafického dizajnu na Slovensku, medzinárodne uznávaný. * 01.12.1939 Bratislava, Slovensko -25.09.2015 Bratislava, Slovensko)