Rámájana: Nesmrteľný príbeh o dobrodružstve, lásky a múdrosti (Ramayana - India's Immortal Tale of Adventure, Love, and Wisdom) - Dharma, Krishna: 1955-; Rozemberg, Andrej; Lesay, Jozef; Prija, Muni dás; Gopálaprija dás (Los Angeles The Bhaktivedanta Book Trust, 2009)
Rámájana je jedným z najpôsobivejších a najlrajších príbehov všetkých čias. Je zdrojom fantastických príbehov zo sveta mágie a mystiky, sveta, kde ľudia žijú bok po boku s inými, mocnejšími bytosťami, a kde ľudská spoločnosť vlastní poznanie o božských silách, v súčasnosti neznámych.
Pred mnohými vekmi žil na Lanke, južne od dnešnej Indie, krutý a zlomyseľný kráľ. Tento diabolský panovník si chcel podrobiť celý svet a s obľubou strpčoval život svätcom a mudrcom na čele s Višvamitrom. Deň čo deň prilietali ohyzdní démoni do pustovní askétov a marili ich obety, až jedného takého dňa...
Prerozprával Dharma, Krishna. Výber z obsahu: Časť prvá - Zrada. Časť druhá - Vyhnanstvo. Časť tretia - Vojna. Dodatky: Príbeh o rieke Gange. Višvámitrov príbeh. Hanumánovo narodenie. Prospech z čítania Rámájany. Slovník. Doslov.
Keywords: príbehy autorské; historické príbehy; náboženské príbehy; staroveká literatúra; duchovná literatúra; Dharma, Krishna, vlastným meno Kenneth Anderson (britský hinduistický učenec a autor. * 1955 v Londýne, Anglicko -); buddhizmus; Islám; Judaizmus; Judaizmus; próza; anglická literatúra - texty