Automobily sveta - Barica, Ján: 1928-2005; Antal, Eduard: 1929-; Cebecauerová, Mária (Bratislava Mladé letá, 1986)
Tretie prepracované a rozšírené vydanie knihy opisuje najznámejšie značky automobilov z celého sveta. Popri nových typoch a modeloch tu nájdete aj prehľad starších automobilov.
Výber z obsahu: Sto rokov. Malá abeceda automobilu. Výslovnosť cudzích značiek. Autosalón. Svetové automobily. Automobily roka. Československé škodovky vo svete. Niekoľko naj....zo sveta automobilov. Literatúra a pramene. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: dejiny automobilov; automobily sveta; dopravné prostriedky; pozemné vozidlá; popisy karosérií; vývoj motorizácie; Barica, Ján (slovenský spisovateľ literatúry faktu, prekladateľ, redaktor. Jeho dielo o priekopníkoch slovenskej vedy a techniky určené predovšetkým mladému čitateľovi Malý slovenský panteón vedy a techniky (2004) obsahuje 115 medailónov. * 28.12.1928 Solivar, Slovensko - 25.08.2005 Bratislava, Slovensko); Antal, Eduard (slovenský maliar, tvorí v oblasti komornej maľby, grafiky a výtvarného dotvárania architektúry. * 18.05.1929 Vidiná, Slovensko -); technika dopravy; autosalón 1963-1986; pre čitateľov od 9 rokov