Bez ľútosti. Iba ocko... Na ulici, kde žije tá, ktorú milujem. Čierny ľad (Without fail) - Child, Lee: 1954-; Titchmarsh, Alan: 1949-; Dickinson, Matt (Bratislava Reader's Digest Výber, 2003)
Lee Child - Bez ľútosti: Dobrodruh Jack Reacher sa na nejaký čas dáva najať do štátnych služieb. Jeho úloha je trochu nezvyčajná - má odhaliť slabé miesta v ochrane amerického viceprezidenta. A ako sa čoskoro ukáže, šéfka ochranky, zhodou okolností bývalá priateľka Jackovho brata, má na dôkladnú previerku bezpečnosti svojho chránenca naozaj vážny dôvod.
Alan Titchmarsh - Iba ocko: Tomovi a Pippe Drummondovcom by mohol hocikto závidieť. Majú spokojné manželstvo, pekný dom, prácu, čo ich baví, a šestnásťročnú dcéru, ktorá im robí iba radosť. Na dovolenke v Taliansku sa však ich rodinná pohoda zrúti ako domček z karát a Tom musí veľmi pracne hľadať dôvod, prečo ďalej žiť.
Mary Higgins Clark - Na ulici, kde žije tá, ktorú milujem: Emili GFrahamová sa vracia do Spring Lake, do domu, ktorý kedysi patril jej rodine. Očakávaná malomestská idyla sa však ani nestihne začať, pretože na zadnom dvore jej domu nájdu telesné ostatky dvoch mladých žien, zavraždených s odstupom celého storočia. Pri pátraní po súvislostiach medzi oboma zločinmi sa v smrteľnom ohrození ocitá i sama Emily.
Matt Dickinson - Čierny ľad: Na výskumnej stanici v Antarktíde sa mladá Lauren Buurgessová a jej tím ocitnú na prahu úžasného objavu. ňPotom však zachytia núdzové volanie o pomoc pri záchrane cestovateľa Juliana Fitzgeralda, ktorý svojou túžbou po sláve ohrozí nielen vedecký projekt, ale aj životy obyvateľov stanice. S prichádzajúcou zimou sa začína zúfalý boj o prežitie.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; dobrodružné romány; próza; anglická literatúra - texty; Child, Lee, vl. m. Jim Grant (anglický spisovateľ detektívných románov, thrillerov. Nar. 1954 Coventry, Anglicko, Veľká Británia -); americká literatúra - texty; Titchmarsh, Alan, vl. m. Alan Fred Titchmarsh (anglický záhradník, hlásateľ a románopisec. Nar. 02.05.1949 Ilkley, West Riding of Yorkshire, Anglicko -); Higgins-Clark, Mary, vl. menom Mária Terézia Eleonora Higgins Clark Conheeney (americká spisovateľka detektívných románov, bestsellerov, 24.12.1927 Bronx, New York, USA -)