Tisíc žiarivých sĺnk : (A Thousand Splendid Suns) - Hosseini, Khaled: 1965- 1965- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2009)
Autor svetového bestselleru Majster šarkanov, prichádza so svojím druhým románom, ktorý je nezabudnuteľnou kronikou histórie Afganistanu za ostatných tridsať rokov a zároveň dojímavým príbehom o rodine, priateľstve a sile lásky a obety.