Tisíc žiarivých sĺnk (A Thousand Splendid Suns) - Hosseini, Khaled: 1965- 1965-; Galádová, Mária; Fabianová, Viera (Ikar Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2009)
Autor svetového bestselleru Majster šarkanov, prichádza so svojím druhým románom, ktorý je nezabudnuteľnou kronikou histórie Afganistanu za ostatných tridsať rokov a zároveň dojímavým príbehom o rodine, priateľstve a sile lásky a obety.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; rodinné prostredie; arabské prostredie; próza; americká literatúra - texty; Hosseini, Khaled (americko-afganský spisovateľ a lekár. Žije v Spojených štátoch amerických od svojich 15 rokov a je americkým občanom. V roku 2003 debutoval románom Majster šarkanov, ktorý sa stal medzinárodným bestsellerom a predalo sa z neho viac ako 12 miliónov kópií po celom svete. * 04.03.1965 Kábul, Afganistan -); Afganistan; Afganistan