Alergologie - Beneš, Josef: 1924-; Barvířová, Miroslava; Hausner, Petr; Kolín, Jan; Menčík, Miroslav; Novák, Mojmír; Petrů, Vít; Týfa, Josef: 1913-2007; Šedová, Jana (Praha Avicenum, 1986)
Kniha z oblasti medicíny, konkrétne zameraná na alergológiu. Z obsahu: Imunitný systém a jeho mechanizmy, Efektorové mechanizmy imunity, Humorálne efektorové mechanizmy, Špecifická imunita, Protektivné funkcie imunologických mechanizmov, Patologické pôsobenie imunitných mechanizmov, Laboratérne imunologické vyšetrovacie metódy, Neimunitné mechanizmy, Všeobecná diagnostika, Špeciálna časť - respiračné alergie dolných dýchacích ciest, horných dých. ciest, kožné alergické prejavy, očné alergické prejavy, polinóza, potravinové alergie, sérová choroba, lieková alergia....
Doporučená literatúra. Register abecedný.
Keywords: prírodné vedy; medicína; alergológia; choroby alergické; alergia; ochorenia dýchacieho systému; Týfa, Josef (bol popredný český typograf a písmař. Pôsobil aj ako reklamný grafik, navrhol niekoľko poštových známok. Za svoju tvorbu získal viacero medzinárodných ocenení. Nar. 05.12.1913 Běloves, Česko - 19.01.2007 Praha, Česko); príručky medicíny