První pomoc - Dvořáček, Ivan; Hrabovský, Jaromír (Avicenum, 1986)
Príručka zoznamuje s najdôležitejšími postupmi pri poskytovaní prvej pomoci, najmä pri stavoch bezprostredného ohrozenia života. Po výklade o štruktúre a základných funkciách organizmu informuje o vykonávaní neodkladnéresuscitace, o prvej pomoci v prípade bezvedomia, šoku, krvácaní, závažných i menších poranení, akútnych otravách apod.