Sto rokov samoty : (Cien Anos de Soledad) - Márquez, Gabriel García: 1927-2014 (Luk, 1973)
Magický príbeh o zrode, rozkvete a zániku mestečka, o živote, láskach a túžbach jej obyvateľov. Popri všedných udalostiach tu ožívajú fantastické príbehy, dávne mýty a legendy.