Ptáci: Ladovy veselé učebnice - Stehlík, Ladislav: 1908-1987 (Albatros, 1979)
Zábavná aj náučná kniha pre malé deti. Každý vták tú má priradené rozprávanie, básničku L. Stehlíka a samozrejme krásnu Ladovu ilustráciu.