Ptáci: Ladovy veselé učebnice - Stehlík, Ladislav: 1908-1987; Vrána, Jan: 1919-1994; Lada, Josef: 1887-1957; Hlavsa, Oldřich: 1909-1995; Štruncová, Olga: 1926- (Praha Albatros, 1979)
Zábavná aj náučná kniha pre malé deti. Každý vták tú má priradené rozprávanie, básničku L. Stehlíka a samozrejme krásnu Ladovu ilustráciu.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: básne autorské; Stehlík, Ladislav (bol český básnik, spisovateľ a maliar. * 26.06.1908 Bělčice, Česko - 11.09.1987 Praha, Česko); Lada, Josef (bol český maliar, kresliar, ilustrátor a spisovateľ. *17.12.1887 Hrusice, Česko - 14.12.1957 Praha, Česko); básne pre najmenších; poézia; česká literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Hlavsa, Oldřich (český knižní grafik, typograf a publicista. Ovplyvnil celú generáciu grafikov. * 04.11.1909 Náchod, Česko - 27.12.1995 Praha, Česko)