Deťom (Deťam) - Majakovskij, Vladimir Vladimirovič: 1893-1930; Feldek, Ľubomír: 1936-; Ševellová-Šuteková, Katarína: 1948-; Štepková, Mária; Turan, Ján: 1932- (Bratislava Mladé letá, 1982)
Kniha je plná básničiek o zvieratách, ale aj o tom, čo je dobré a čo zlé, čím chcem byť...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; básne o zvieratách; básne pre najmenších; poézia; ruská literatúra - texty; Majakovskij, Vladimir Vladimirovič (bol ruský prozaik, básnik a dramatik. Stal sa zakladateľom ruského futurizmu, ktorý ovplyvnil celú sovietsku literatúru. Písal tiež filmové scenáre a detskú literatúru. Hoci vyrastal v gruzínsky hovoriacom prostredí, jeho rodným jazykom bola ruština. * 19.07.1893 v Bagdadi, Gruzinsko - 14.04.1930 Moskva, pochovany je na Novodevičí cintoríne, Rusko); Feldek, Ľubomír (slovenský básnik, prozaik, dramatik a prekladateľ, 9.10.1936 Žilina-); Ševellová-Šuteková, Katarína (slovenská grafička, ilustrátorka. * 08.01.1948 Nitra, Slovensko -); pre čitateľov od 6 rokov; Turan, Ján (slovenský básnik, textár, prekladateľ, riaditeľ divadla, autor modernej literatúry pre deti a mládež. Manželka Jana Štámková. * 13.02.1932 Úľany nad Žitavou, Slovensko -)