Veršostrojček: Alebo nezvyčajné básnické dobrodružstvá - Rojček, František: 1949-; Krajčová, Daniela: 1955-; Ďurík, Peter: 1947- 1947- (Martin Osveta, 1989)
Ja, tvoj priateľ ujo Rojček, nosím v hlave veršostrojček. Ten robí v nej také rýmy, že sa mi až z uší dymí! Čo vymýšľa teraz? Fíha! Svet veršov je táto kniha. A pred tebou prvá strana je do neho zlatá brána.
Výber z obsahu: Otvárame bránu. Lúšti s nami hlavolamy. Deti z nášho dvora. Čarovanie. V básnickej škole. Na prázdninách. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: básne autorské; príbehy pre deti; prázdninové príbehy; básne pre najmenších; poézia; krátke prózy; Rojček, František (slovenský spisovateľ, právnik, redaktor, vydavateľ, autor básní pre deti a epigramov. Žije v Bratislave. * 04.07.1949 Trutnov, Česko -); Krajčová, Daniela (slovenská akademická maliarka, maľba, kresba a keramika, to je trojica výtvarných disciplín, v ktorých súbežne pracuje. * 23.01.1955 v Žiline, Slovensko -); slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Ďurík, Peter (slovenský výtvarník, grafik, fypograf. * 1947 Martin, Slovensko -)