Generál Guľôčka - Pavlovič, Jozef: 1934- (Mladé letá, 1981)
Krátke, niekoľkoriadkové rozprávočky, príbehy a básničky o svete okolo nás.Nechýba im vtip a humor - každá vec čosi pripomína: žiarovka čínske dievčatko, radiátor harmoničku a dúhová guľôčka slávneho generála.Veľké písmená a farebné ilustrácie robia knihu príťažlivou pre deti, ktoré skúšajú čítať samy.Je vhodná aj pre deti do špeciálnych škôl a pre deti s ľahším mentálnym postihnutím.