Do školy: Výber z veršov - Podjavorinská, Ľudmila: 1872-1951 1872-1951; Rázusová-Martáková, Mária: 1905-1964; Kyseľová, Lýdia: 1919-1994; Ďuríčková, Mária: 1919-2004; Čapka, Marián: 1950- 1919-; Dudášová, Viera (Bratislava Mladé letá, 1981)
Milá ilustrovaná knižka pre najmladšie deti. Knižka obsahuje výber z veršov od Ľudmily Podjavorinskej: Do školy. Hakom-bakom. Hudie svrček. Tri domčeky.
a Márie Rázusovej Martákovej: Povedačky. Myšacie bundičky. Chorý mesiačik. A po daždi slnko svieti. Bačová zapekačka.
Ilustr. na tit. liste a front. Mimočítanková literatúra pre 2. roč. ZŠ. Schválilo MŠ SSR. Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Podjavorinská, Ľudmila, vl. menom Ľudmila Riznerová, pseudonymy Božena, Damascena, Ľ. Šeršelínová, Ľ. Špirifangulínová, Ľudka, Ľudmila, Ľudmila Ružodolská, Ľudmila Veselohorská, Ľ. Vrzalovská, M. Ružodolský, Milko Ružodolský, Nechtík, Nevädza, Podjavorinský, Sojka, Teta Ľudmila a i. (slovenská prozaička a poetka, autorka lyricko-epických i epických básní, zakladateľka modernej slovenskej literatúry pre deti. * 26.04.1872 Horné Bzince, teraz Bzince pod Javorinou, Slovensko - 02.03.1951 Nové Mesto nad Váhom, Slovensko); Rázusová-Martáková, Mária, sestra spisovateľa Martina Rázusa (slovenská spisovateľka pre deti, poetka, prekladateľka, 28.6.1905 Liprovský Mikuláš - 5.8.1964 Bratislava); Kyseľová, Lýdia (slovenská literárna veda, redaktorka a publicistka. Nar. 20.01.1919 Trenčín, Slovensko - 15.10.1994 Bratislava, Slovensko); Ďuríčková, Mária, vlast. m. Mária Masaryková, rod. Piecková (bola slovenská spisovateľka, prekladateľka, scenáristka a autorka literatúry pre deti a mládež. Okrem vlastnej tvorby sa venovala tiež zostavovaním zborníkov a výberov, v ktorých často siahala po ľudových námetoch a ľudovej slovesnosti. Taktiež sa venovala prekladom z ruštiny, češtiny a nemčiny. * 29.09.1919 Zvolenská Slatina, Slovensko - 15.03.2004 Bratislava, Slovensko); básne autorské; básne pre deti; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov; Čapka, Marián (slovenský výtvarník, maliar, ilustrátor, známková tvorba a voľná grafika. Ilustruje knihy domácich, ale i zahraničných autorov. * 14.08.1950 Žilina, Slovensko -)