O klobúku, ktorý nechcel čarovať - Glocko, Peter: 1946- (Leporelá, 1980)
Rozprávka o jednom klobúku-cylindri, ktorý vlastnil slávny kúzelník Šugamág. Kúzelník práve vyslovil čarovnú formulku, len cylinder bol nespokojný a nechcel čarovať, radšej sa rozhodol, že pôjde do sveta...