O klobúku, ktorý nechcel čarovať - Glocko, Peter: 1946-; Dicová-Ondrejková, Jarmila: 1940- (Bratislava Mladé letá, 1980)
Rozprávka o jednom klobúku-cylindri, ktorý vlastnil slávny kúzelník Šugamág. Kúzelník práve vyslovil čarovnú formulku, len cylinder bol nespokojný a nechcel čarovať, radšej sa rozhodol, že pôjde do sveta...
Keywords: rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Glocko, Peter (slovenský spisovateľ, prozaik, scénárista, autor modernej literatúry pre deti a mládež. * 02.06.1946 Muráň, Slovensko -); Dicová-Ondrejková, Jarmila (česká maliarka, ilustrátorka. * 11.6.1940 Brunovice, Česko -)