O čudnom mládencovi: Lužickosrbská ľudová rozprávka : (Pan Hibšik) - Stachová, Angela (Mladé letá , b.t. [vyd.], 1987)
Lužickosrbskú ľudovú rozprávku podáva Angela Stachová a ilustroval Horst Bartsch. Bolo to, aj nebolo. Ďaleko od širokých ciest, na okraji maličkej dediny medzi borovicovými lesmi, žili otec a matka. Mali jedného syna, ktorého všetci volali Hybšík. Viac sa o ňom dočítate v knižke...