O čudnom mládencovi: Lužickosrbská ľudová rozprávka (Pan Hibšik) - Stachová, Angela; Stachová, Angela; Čačko, Peter: 1936-; Bartsch, Horst; Trilecová, Božena: 1949- (Bratislava Mladé letá S.l. , b.t. [vyd.], 1987)
Lužickosrbskú ľudovú rozprávku podáva Angela Stachová a ilustroval Horst Bartsch. Bolo to, aj nebolo. Ďaleko od širokých ciest, na okraji maličkej dediny medzi borovicovými lesmi, žili otec a matka. Mali jedného syna, ktorého všetci volali Hybšík. Viac sa o ňom dočítate v knižke...
Ilustr. na tit. liste, front. a predsádkach. Vytl. v NDR. Spoluvyd. Domowina, Budyšin. Sadzbu vyhotovili Polygrafické závody, Bratislava. Mimo edície. Pre deti od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; ľudové rozprávky; lužickosrbské rozprávky; rozprávky pre najmenších; próza; lužickosrbská literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Čačko, Peter (slovenský prekladateľ najmä literatúry pre deti a mládež a prózy. Prekladá z viacerých slovanských jazykov, vrátane poľštiny a lužickej srbčiny. * 1936 Slovensko -); Trilecová, Božena, vl. m. Moravčíková (slovenská poetka ľúbostnej lyriky, autorka kníh pre deti a mládež. * 25.11.1949 Košice, Slovensko -)