Pik, Pak, Pok : (Futy-nuty) - Laptev, Aleksej Michajlovič: 1905-1965; Maršak, Samuil Jakovlevič: 1887-1964 (Leporelá, 1985)
Pri ľadovci bol vám taký útulok, bývali tam tri tučniaky Pik, Pak, Pok. Spolu jedli, spolu pili, Pik, Pak, Pok. Priateľsky a pekne žili Pik, Pak, Pok...