Pik, Pak, Pok (Futy-nuty) - Laptev, Aleksej Michajlovič: 1905-1965; Maršak, Samuil Jakovlevič: 1887-1964; Rázusová-Martáková, Mária: 1905-1964; Zmatlíková, Helena: 1923-2005; Hák, Juraj (Bratislava Mladé letá, 1985)
Pri ľadovci bol vám taký útulok, bývali tam tri tučniaky Pik, Pak, Pok. Spolu jedli, spolu pili, Pik, Pak, Pok. Priateľsky a pekne žili Pik, Pak, Pok...
Keywords: básne autorské; básne pre najmenších; poézia; ruská literatúra - texty; Laptev, Aleksej Michajlovič (ruský humorista, autor publikácií z oblasti detskej literatúry. * 1905 Rusko - 1965 Rusko); Maršak, Samuil Jakovlevič (ruský básnik, prekladateľ, teoretik literatúry. * 03.11.1887 Voronež, Rusko - 04.07.1964 Los Angeles, USA); Zmatlíková, Helena, rodená Wehrbergerová (česká maliarka a ilustrátorka. Ilustrovala približne 250 knižiek, hlavne pre deti. * 19.11.1923 Praha, Česko - 04.04.2005 Praha, Česko); Rázusová-Martáková, Mária, sestra spisovateľa Martina Rázusa (slovenská spisovateľka pre deti, poetka, prekladateľka, 28.6.1905 Liprovský Mikuláš - 5.8.1964 Bratislava); Trilecová, Božena, vl. m. Moravčíková (slovenská poetka ľúbostnej lyriky, autorka kníh pre deti a mládež. * 25.11.1949 Košice, Slovensko -)