Píšťalky - Pavlovič, Jozef: 1934- (Leporelá, 1984)
Píšťaľôčka zelená, vykrútená z dreva, ale tá mi vyhráva, ale mi tá spieva! Píšťaľôčka zelená, vykrútená z vŕby, zahrajže mi pesničku, ktorá sa mi ľúbi!