Píšťalky - Pavlovič, Jozef: 1934-; Vrtelová, Dragica: 1952-; Benediková-Poláková, Hana: 1948- (Bratislava Mladé letá, 1984)
Píšťaľôčka zelená, vykrútená z dreva, ale tá mi vyhráva, ale mi tá spieva! Píšťaľôčka zelená, vykrútená z vŕby, zahrajže mi pesničku, ktorá sa mi ľúbi!
Pre najmenších.
Keywords: básne autorské; hudobné nástroje; píšťalky; básne pre najmenších; poézia; slovenská literatúra - texty; Pavlovič, Jozef (slovenský básnik a prozaik tzv. generácie detského aspektu. * 13.06.1934 Veľké Kostoľany, Slovensko -)