Vôňa domova - Sliacky, Ondrej: 1941-; Sliacky, Ondrej: 1941-; Krausová, Anna; Votavová, Blanka: 1933-; Štepková, Mária; Bendová, Krista: 1923-1988; Čepčeková, Elena: 1922-1992; Čobej, Alojz: 1935-; Dobiáš, Rudolf: 1934-; Ďuríčková, Mária: 1919-2004; Feldek, Ľubomír: 1936-; Friedová, Libuša: 1925-2017; et al. (Bratislava Mladé letá, 1984)
Vôňa domova - je niečo krajšie v živote, ako je domov, mama, pokoj, mier? V knižke, ktorú držíte v rukách, sa tieto slová prepletajú, prelínajú sa v básňach, ktoré starostlivo vybral Ondrej Sliacky. Tvorcom takýchto básní naša organizácia i naša spoločnosť potrebuje, váži a ctí si ich. Nech táto pekná knižka obohatí Váš detský svet.
Doslov: Pozdrav (Anna Krausová). Vyšlo k 35. výr. založenia PO SZM. Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: básne autorské; spoločenské básne; domov; mama; mier; príležitostné básne; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Sliacky, Ondrej (slovenský literárny vedec, spisovateľ, historik literatúry pre deti a mládež, editor, publicista. * 30.07.1941 Banská Bystrica-Podlavice, Slovensko -); Kasarda, Mikuláš (bol slovenský básnik, rozhlasový redaktor a pedagóg. Bol strýkom rozhlasového dramatika a spisovateľa Štefana Kasardu. * 26.07.1925 Sačurov, Slovensko - 19.07.2013 Trebišov, Slovensko); Votavová, Blanka (česká akademická maliarka, textilná výtvarníčka, grafička, ilustrátorka. Žije a tvorí v Bratislave. * 05.04.1933 Praha, Česko -); Čobej, Alojz (slovenský pedagóg, redaktor, dramatik, skladateľ, textár. * 07.10.1935 Stropkov, Slovensko -); Reisel, Vladimír (bol slovenský básnik, prekladateľ, esejista, publicista, československý diplomat a predstaviteľ nadrealiumu. * 19.01.1919 Brodzany, Slovensko - 01.09.2007 Bratislava, Slovensko)