Hadí kráľ: Srbská ľudová rozprávka - Stachová, Angela; Čačko, Peter: 1936-; Pohl, Norbert (Bratislava Mladé letá, 1984)
Kedysi dávno, pred mnohými, mnohými rokmi, panoval v hlbokých Blatách Dolnej Lužice posledný kráľ Srbov, ktorý bol bohatý. Hlboko v podzemných pivniciach jeho hradu ležali obrovské poklady, plné truhlice striebra, zlata a drahokamov. Poklady strážil hadí kráľ.
Mimo edície. Spoluvyd. Domovina, Budyšín, NDR. Vytl. v NDR. Sadzba Svornosť, Bratislava. Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; lužicko-srbské rozprávky; ľudové rozprávky; rozprávky pre najmenších; próza; srbská literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov; Čačko, Peter (slovenský prekladateľ najmä literatúry pre deti a mládež a prózy. Prekladá z viacerých slovanských jazykov, vrátane poľštiny a lužickej srbčiny. * 1936 Slovensko -)