Slnovraty - Kasáč, Zdenko: 1924- (Čítanie študujúcej mládeže, 1974)
Antológia Slnovraty je pokračovaním predchádzajúcich výberov z medzivojnovej slovenskej poézie (Záchvevy, Žriedlo). Zahrňuje tvorbu príslušníkov nadrealistickej básnickej generácie.