Malá Zlatá brána: Ľudové rozprávky, pesničky, hádanky a povedačky - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919- (Klub mladých čitateľov, 1978)
Zlatá brána otvorená, zlatým kľúčom podoprená, kto do nej vojde, jabĺčko nájde, či je ona, či je on, nepustím ho z brány von.