Osud trónu habsburského : (Osud trůnu habsburského) - Galandauer, Jan: 1936-; Honzík, Miroslav: 1928- (Periskop, 1987)
Kniha o dejinách dynastie, ktorá po stáročia ovplyvňovala nielen európske a svetové dejiny. Od roku 1526 po rok 1918 patrilo aj Slovensko do habsburského súštatia.