Vlnky - žblnky: Výber z tvorby Hany Zelinovej - Zelinová, Hana: 1914-2004 1914-; Šmatláková-Mančíková, Elena: 1926-1987; Baláž, Blažej: 1958-; Imro, Igor: 1943- (Bratislava Mladé letá, 1987)
Texty jednotlivých próz tohto výberu sme prevzali jednak z ich knižných vydaní: Pehavý noštek. Do videnia, Zuzanka. Hanibal pred bránou. Maťko a ja a jednak z časopisov Včielka a Zornička.
Edičná poznámka. Pre najmenších.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o deťoch; rozprávky pre najmenších; próza; slovenská literatúra - texty; Zelinová, Hana (bola slovenská spisovateľka, prozaička a dramatička. Autorka literatúry pre deti a mládež, predstaviteľka naturizmu. V roku 1979 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa, v roku 2001 jej bolo udelené najvyššie štátne ocenenie za celoživotnú tvorbu ľ Pribinov kríž I. triedy. * 20.07.1914 Vrútky, Slovensko - 16.03.2004 Bratislava, Slovensko); Baláž, Blažej (slovenský maliar, grafik, tvorca inštalácií, objektov, performancií a vysokoškolský pedagóg. * 29.10.1958 Nevoľné, Slovensko -); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -); Števková, Mária (slovenská spisovateľka, editorka, prekladateľka, vydavateľka. Od roku 1972 bola redaktorkou vo vydavateľstve Mladé letá. V roku 1991 spolu s Danielom Hevierom založila vydavateľstvo BUVIK, špecializované na vydávanie umeleckej literatúry pre malé deti. * 25.03.1940 Medgyesegyháza, Maďarsko -)