Guľka pre prezidenta : (Puľa dľa prezidenta) - Gribanov, Boris Timofejevič: 1920-2005 (Periskop, 1990)
Román vychádza z autentických údajov a dokumentov. Šifrované správy plukovníka Lafayetta Bakera objavil americký amatérsky historik E. Neff. Jeho rozprávanie o okolnostiach nálezu i ďalšieho výskumu bolo po prvý raz uverejnené v časopise Civil War Times v auguste 1961. Texty všetkých týchto dokumentov sú citované podľa knihy G. Cottrella Anatómia vraždy (Londýn, 1966). Rekonštrukcia atentátu na prezidenta Lincolna i neskorších udalostí sa opiera o najnovšie výskumy amerických vedcov.