Guľka pre prezidenta (Puľa dľa prezidenta) - Gribanov, Boris Timofejevič: 1920-2005; Prokeš, Miroslav; Michaláč, Jozef: 1944-; Booth, John Wilkes: 1838-1865 (Bratislava Obzor, 1990)
Román vychádza z autentických údajov a dokumentov. Šifrované správy plukovníka Lafayetta Bakera objavil americký amatérsky historik E. Neff. Jeho rozprávanie o okolnostiach nálezu i ďalšieho výskumu bolo po prvý raz uverejnené v časopise Civil War Times v auguste 1961. Texty všetkých týchto dokumentov sú citované podľa knihy G. Cottrella Anatómia vraždy (Londýn, 1966). Rekonštrukcia atentátu na prezidenta Lincolna i neskorších udalostí sa opiera o najnovšie výskumy amerických vedcov.
Spoluvydavateľ Vojenizdat, Moskva.
Keywords: romány autorské; biografie historické; politické romány; biografie autorské; prezidenti americkí; atentáty a vraždy; 19. stor; próza; ruská literatúra - texty; Spojené štáty americké; Spojené štáty americké; faktografická literatúra; Gribanov, Boris Timofejevič (ruský literárny kritik, spisovateľ a prekladateľ. * 1920 Rusko - 2005 Rusko); Booth, John Wilkes (bol americký herec , ktorý zavraždil prezidenta Abrahama Lincolna v divadle Ford v Washingtone, DC, 14. apríla 1865. * 10.05.1838 Bel Air, Maryland, USA - 26.04.1865 Port Royal, Virgínia, USA); Lincoln, Abraham (bol 16. prezident USA (1861-1865) a prvý prezident z republikánskej strany. * 12.02.1809 Hodgenville, Kentucky, USA - 15.04.1865 Washington, USA)