Zem dosiaľ neobjavená: Rozprávanie o tom, ako sa objavovala a stále objavuje naša planéta (Zemľa nerazgadannaja) - Mezencev, Vladimír Andrejovič; Šebesta, Juraj: 1942-; Michaláč, Jozef: 1944- (Bratislava Obzor, 1987)
Minulosť zahalená závojom tajomstva. "Biele miesta" na našej planéte. Starovekí a dnešní geografi. Tajomstvo objavovania Ameriky. Sibírske odysey. Svetadiel pod ľadom. Hlbiny odhaľujú svoju tvár. Záhady Svetového oceána. Iné prírosné fenomény.
Obsah: Chvála geografie. Zem je glóbus. Planéta Oceánia. V šírom belasom živle. Nezvyčajná voda. A čo je vnútri? Obdivuhodný živočíšny svet. Objavujte svet!
Keywords: prírodné vedy; objavné cesty; zemepisné objavy; biogeografia všeobecná; geografia organizmov; geológia všeobecná; záhady Zeme; Zem (planéta); živočíšny svet; voda; nevysvetlitelné javy; záhady nevysvetlitelné; knihy populárno-náučné