Hľadáme kozmické civilizácie: O pátraní vedcov po mimozemských bytostiach vo vesmíre : (Hledáme kosmické civilizace) - Pecner, Karel: 1936- (Periskop, 1986)
Otázka, ktorá od pradávna vzrušuje ľudstvo: existuje vo vesmíre mimo nás život, a dokonca inteligentný život? Stav riešenia tohto problému v súčasnej vede. Ktoré hviezdy majú rodinu planét? Astronomické, fyzikálne a biologické predpoklady na výskyt života vo vesmíre. Odkiaívôbec pochádza.