Za hrsť drobných 2: (O umelom Cézarovi) - Bednár, Alfonz: 1914-1989 (Smena, 1974)
V druhom dieli sa rozpráva o novej rodine doktora Kamenického. Rozprávačom je tu pes, ktorý prežil obidve rodiny doktora Kamenického. Tento pes je nielen pamätník, ale aj veľký šibal a beťár, ktorý si všeličo myslí o ľuďoch a ich spôsobe života...