Keby som mal odvahu - Sabol, Jozef: 1936-2007; Dankovčíková, Emília; Kadlečíková, Iva: 1938- (Martin Osveta, 1977)
Veršovanky pre deti školského veku, z ktorých sa dozviete aj ako sa robí básnička, na čo je dobrý hrach, husie perie, alebo ako zbierať huby.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: básne autorské; Sabol, Jozef (slovenský akademický maliar, výtvarník, pedagóg * 25.02.1936 Košice, Slovensko - 12.05.2007 Košice, Slovensko); básne pre deti; poézia; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Kadlečíková, Iva (slovenská redaktorka. Pracovala ako redaktorka v Krajskom vydavateľstve v Košiciach, neskôr vo vydavateľstve Osveta v Martine. Od roku 1977 žije v Pukanci s manželom Ivanom Kadlečíkom, spisovateľom. Publikovala v časopisoch (Slovenské pohľady, Slovenská literatúra, Fragment, Romboid, Slovenské rozhľady v Prahe, regionálne noviny) glosy, recenzie, bibliografické a faktografické práce. * 17.03.1938 Martin, Slovensko -)