Ako šla rozprávka do sveta: Výber európskych rozprávok - Slobodová, Elena (Mladé letá ,t. [vyd.], 1983)
V knihe sa najmenší čitatelia stretnú s obľúbenými rozprávkovými postavami z rôznych krajín. Výber najkrajších európskych rozprávok ilustrovala Helena Zmatlíková.