Múdra Katarína: Sicílske rozprávky : (Fiabe italiane raccolte e trascrite da Italo Calvino) - Ferenčíková, Adriana: 1940-; Hložník, Ferdinand: 1921-2006; Cebecauerová, Mária; Slobodová, Elena (Z rozprávky do rozprávky, 1982)
V sicílskych rozprávkach často vystupujú španielski králi, princovia a princezné. Či je to Nešťastenka, ktorá bola dcérou španielskeho kráľa, Rozmarínka,ktorú si španielsky kráľ vezme za ženu,či cisárov syn, ktorý sa ožení so španielskou princeznou, a podobne. Ale kde sú králi, tam sú vždy aj bedári a nebolo to inak ani na rozprávkovo krásnej Sicílii. Premnohí ľudia veru neraz nemali čo do úst položiť, a ak nechceli pomrieť od hladu, museli zbierať po lúkach zelinky tak ako naša Nunzia z rozprávky Kráľovsky syn v Kuríne.