Tatranská múza so slovenskou lýrou - Šafárik, Pavol Jozef: 1795-1861 (Hviezdoslavova knižnica, 1986)
Básne inšpirované klasickou, súdobou európskou literatúrou (Friedrich Schiller) a slovenskými tradíciami a legendami (Juraj Jánošík).