Vysoký oheň: Výber poviedok slovenských, českých a sovietskych autorov. Príbehy dnešných detí - Ďuríčková, Mária: 1919-2004 1919-; Dobiáš, Rudolf: 1934-; Šrámková, Jana: 1942-; Tanská, Nataša: 1929-2014; Sliacky, Ondrej: 1941-; Bednár, Vlado: 1941-1984; Gašparová, Eleonóra: 1925-2010; Mitana, Dušan: 1946-; Moric, Rudo: 1921-1985; Říha, Bohumil: 1907-1987; Šmahelová, Helena: 1910-1997; Ryska, Jan: 1916-1983; et al. (Mladé letá, 1977)
Vysoký oheň je výberom poviedok slovenských, českých a sovietskych autorov, vydaných k 60. výročiu Veľkej októbrovej socialistickej revolúcie. Názov knihy je podľa jednej z nich - autora Františka Kožíka.