Mladomanželka: Dámy z expresu 1 : (La jeune mariée: Les dames du Méditerranée-express 1) - Benzoni, Juliette: 1920-2016 1920- (Dámy z expresu, 1996)
Pekná mladá Mélanie zápasí o svoje šťastie s nezvyčajnou súperkou - s vlastnou matkou. Tá jej bráni vstúpiť do spoločnosti, hoci Mélanii nechýba šarm a ženský pôvab. Chýba jej však to najdôležitejšie - blízky človek. A tak keď padne k nohám krásneho markíza, stratí hlavu aj srdce. Čoskoro však zistí, že markíz je milencom jej vlastnej matky. Na svadobnej ceste v exprese Mélanie celkom vytriezvie: z jej manžela sa vykľuje bezcitný človek a medzinárodný podvodník, ktorý túži len po jej peniazoch. Medzitým sa za búrlivých okolností zoznámi s iným mužom...