Američanka v Paríži: Dámy z expresu 2 : (La fiére Américaine: Les dames du Méditerranée-express 2) - Benzoni, Juliette: 1920-2016 1920- (Dámy z expresu, 1996)
Na čo myslí krásna sebavedomá Američanka na palube lode Lotrinsko, ktorá ju má zaviezť do Európy? Na manžela Jonathana, ktorý s ňou do Paríža necestuje a len veľmi nerád ju púšťa na takú dlhú cestu? Alebo na dni plné hrôzy, aké prežila pred niekoľkými rokmi v Pekingu, počas vojny boxerov? Vtedy jej zachránil život maliar Antoine Laurens. A stretáva sa s ním znova, tentoraz na ceste za európskou kultúrou. Teší sa, že v Európe navštívi Paríž, Benátky a Viedeň, no všetky jej plány skríži krádež vzácneho šperku: ukradnú jej lotosový kvet z bieleho nefritu, ktorý jej daroval v Pekingu milenec cisárovnej Cch┤-si a ktorý ju mal chrániť pred zlým. No ani šperk ju neuchránil pred citovým vzplanutím k bohatému markízovi. Je však vydatá a hrdá, a keď si všetko rozmyslí a odhodlá sa jeho lásku opätovať, je už neskoro...