Požiar v srdci. Tango jeden. V rytme stepu. P ako pochybnosti (The Smoke Jumper. Tango One. Step-Ball-Change. P is for Peril) - Evans, Nicholas: 1950-; Leather, Stephen: 1956-; Ray, Jeanne; Grafton, Sue Taylor: 1940-; Nagyová, Jana: 1947-; Kořínek, Otakar: 1946-; Šimkovičová, Petra; Gálisová, Marína: 1972-; Sheridan, Brian; Vydrová, Michaela; Bittnerová, Anita; Kršáková, Dana: 1965-; et al. (Reader's Digest Výber Bratislava, 2003)
Nicholas Evans: Požiar v srdci - Ed Tully a Connor Ford sú najlepší priatelia, ktorých spája nielen láska k prírode a túžba po dobrodružstve, ale aj spoločné zážitky z práce dobrovoľných hasičov. I to najpevnejšie puto priateľstva však dostáva ...
Stephen Leather: Tango jeden - Tango jeden označuje v policajnom žargóne najhľadanejšieho zločinca ľ a v tomto prípade je ním drogový barón Den Donovan. V snahe o jeho dolapenie sa ...
Jeanne Rayová: V rytme stepu - Manželia Caroline a Tom McSwainovci sú spolu už rovných štyridsaťdva rokov. Od usadlého manželského páru však majú ďaleko, najmä keď väčšinu členov ich domácnosti ...
Sue Graftonová: P ako pochybnosti - Svojrázna súkromná vyšetrovateľka Kinsey Millhonová sa púšťa do riskantného prípadu, keď sa rozhodne preskúmať okolnosti záhadného zmiznutia ...
Dokument obsahuje 4 diela od rôznych autorov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; detektívne romány; Evans, Nicholas (anglický novinár, scenárista televízny a filmový producent a spisovateľ. * 26.07.1950 Bromsgrove, Worcestershire, Anglicko -); kriminálne romány; próza; anglická literatúra - texty; Leather, Stephen (anglický spisovateľ detektívnych románov, thrillerov a televízných scénárov. * 25.09.1956 Manchester, Lancashire, Anglicko -); Grafton, Sue Taylor (americká spisovateľka detektívnych románov a scénáristka k televíznym filmom. * 24.04.1940 Louisville, Kentucky, USA -); Nagyová, Jana (slovenská prekladateľka. V súčasnosti pracujem ako akreditovaná tlmočníčka pre európske inštitúcie v Bruseli. * 1947 Žilina, Slovensko -); Prokešová, Viera (bola slovenská poétka, prekladateľka. Autorkine básne boli preložené do viacerých jazykov a publikované v časopisoch a zahraničných antológiách - okrem iného v Nemecku, Bulharsku a Francúzsku. * 02.08.1957 Bratislava, Slovensko - 31.12.2008 Bratislava, Slovensko)